Gastronómia

Tradičná slovenská kuchyňa z domácich surovín

bigstock-Fresh-Organic-Vegetables-In-Wi-47214697Kuchyňa „z dvora“, to je varenie zo vždy čerstvých a kvalitných surovín, vernosť v domáce produkty (mlieko, vajíčka, husacia masť…) a výber z najlepších tradičných slovenských jedál. Okolité lesy nám ponúkajú sezónne produkty, ako sú hríby a lesné plody. Tie podávame takpovediac z košíku priamo na tanier.

Čerstvosť je pre nás prvoradá, preto sezónne ovocie servírujeme na tanieri počas sezóny, zeleninu si pestujeme priamo pri penzióne a k dispozícii máme aj bio suroviny z priľahlej farmy.

V našej kuchyni si prídu na svoje milovníci bio jedál, tradičných slovenských jedál a nezabúdame ani na deti a celiatikov.

Zvláš obľúbené sú aj naše domáce zabíjačkové špeciality. Tie sa vyskytujú v menu príležitostne, len počas zabíjačkových dní, no o to väčší záujem je o ne.

Aj vďaka kuchyni „z dvora“, ktorej heslo je čerstvosť – vernosť – tradičnosť sa k nám ľudia každoročne radi vracajú.


  • Ubytujte sa u nás a vychutnajte si špeciality tradičnej kuchyne “z dvora”!

  • Referencie

    Chcela by som zhodnotiť rodinnú udalosť – svadbu syna zo 16.augusta 2014 v podniku Penzión Lucz v Heľpe. Mali sme približne 150 hostí. So službami v penzióne sme boli maximálne spokojní. Naši hostia boli v rozmedzí územia  Bratislava – Poprad. Po svadbe sme všetci svorne konštatovali, že sme boli maximálne spokojní so všetkými službami penziónu. […]
    Čubáňová
    Tento rok oslavoval môj manžel okrúhle jubileum a rozhodli sme sa pre penzión Lucs. Bola to skvelá voľba.  Strava bola výborná,  švédske stoly na úrovni,   zamestnanci ochotní, ale najviac sa mi páčilo, že ani s jednou našou požiadavkou nemali žiaden problém. Sála bola slávnostne  ozdobená, príjemne osvetlená a stoličky „oblečené“ . Keďže sme mali hostí […]
    Janette